Monday, 17 March 2014

Awak tahu saya rindu awak bila...

Awak tahu saya rindu awak bila..


Saya post lagu ni.


:(


ok da nak balik rumah
tinggalkan perasaan rindu ini di tepi jalan

biar dia mencari hati lain untuk disakiti.

.......................................................

Thursday, 30 January 2014

Ya Alllah Engkau Mengetahui Hati-hati ini


Salam

Its Thursday

Dan hari ni 30 Januari 2014

Genaplah umur  saya pada angka yg semakin meningkat ; di belakang

26!

Sekarang di UKM, di PTSL..ahaa. its 7.50 am in d morning. baru nk panas enjin tulis tesis!

Semoga apa yang diimpikan tercapai pd thun ni.

Of all besday celeb..awak pnya ttp saya kenang. A candle. A piece of cake. And three of us celebrating
happy day!


Saya tutup coretan hari ini dengan Doa Rabitah. My favourite dua since i ve been posted to Mersing.



"Ya Allah, sesungguhnya Engkau mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi-Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah)-Mu, bersatu memikul beban dakwah-Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at-Mu.
Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalannya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani-Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada-Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang-Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama-Mu.


"Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya"



Wednesday, 29 January 2014

SELAMAT TAHUN BARU CINA & HAPPY HOLIDAY!


Yeay! Today is the last day kat sekolah

Untuk bulan JANUARI shj (Take note ya!)

Dan kerana sekolah bercuti selama seminggu sempena Tahun Baru Cina

Basically, today's act kat sekolah xbanyak..Perhimpunan mcm biasa at 7am

Then , ade taklimat tutup sekolah n taklimat aktiviti selepas buka sekolah

Banyak sangat aktiviti! Hari Terbuka asrama, Hoki SBP, Festival layang2,Toyota-ecoyouth prog d Shah Alam , bla2...

Pagi td telah diadakan perjumpaan unit beruniform n i got the chance to see my pengakap sweethearts.
Satu kepuasan!

P n P cm biasa tp oleh sebab some student dah pulang ke umah, half of those yang tinggal tu sikmaok belaja!siap dtg pujuk2,tecer kitorang xnak belaja.oh,mimpi jala! saya pergi kelas membawa handout utk diorg  wat aktiviti.Wakakaka~



Malas nak belaja.Tp bila ngajak tangkap gamba
laju aje...
ini 2 Beta yang sangat kuat bercakap

Sementara itu di bilik guru berlaku kekalutan selama beberapa jam akibat perlu menyiapkan pelbagai laporan sebelum sekolah mula bercuti.

Saya?saya menulis blog (gelak kejap) kerana lesson plan n report bagai saya dah siapkan semalam.yes ,last night!

Datang sekolah malam is a usual thing kalu di SBP. And balik pd pukul 5 or 6 pm everyday is a normal thing.

Alhamdulillah i got thru this kerana pengalaman berpraktikal selama 5 bulan di SMAP Kajang dulu. * Feel Blessed*

Okay. two hours before the bell rang, kanak2 riang Iskandar line up utk terima duet RM100 from the beloved kerajaan. Ahaha. Muka happy jelas kelihatan di situ. Manwhile, di sebalik tembok,guru2 kelas dengan muka gumbira bergambar. Nak Cuti!


....dan saya juga kelihatan gumbira di situ

Mood saya ketika ini..Walllaaahh~seronok nk cuti. sekejap lagi akan naik bas menuju ke Kajang.Esok nk jumpe Lecturer for my thesis supervision. Sebagai penutup , kerja seni saya yg xberapa mengringi ucapan Selamat Bercuti dan Selamat Tahun Baru Cina kengkawan! 


         
wieewww






















Tuesday, 28 January 2014

SAYA BUKAN ATTENTION SEEKER

SAYA BUKAN ATTENTION SEEKER

That string of words pernah menjadi nama blog saya dulu.





Hari ni, i got some free time between 2 classes. 1 Alpha n 2 Beta

Lega skit cz xde klas form 4 n 5

Yg saya fkir agak heavy! i have to prepare alot n carefully sbb nk pastikan diorg ni btl2 dpt

apa yg diajar, esp form 5,  :)


Leave it alone..saya rasa nk berblogging hari ni. saya rasa ada pemberat dalam hati saya.

 As mentioned earlier, saya ada masa free selama 1 jam, so, lets write!

Masa free yg berbaki ini digunakan untuk menngodek emel saya

which is @yahoo. This is the primary emel for junkies,fb,twitter,insta n etc.

While godek2 my email , terjumpa pula perbualan lama

dengan bebudak Tesl.ngn abg angkat.adik angkat.kakak angkat zaman degree dahulu.ahaha~

Tergelak kejap! sudah lama tidak melihat semua tu , since..hurm..since u left me! back then our medium of connection is Yahoo Mssnger!

Aish!tergejut mcm nk pcah jntung bila baca balik semua perbualan tu. N yes,ada juga berat aty ni nk delete.

Tp life must go on. Tetibe je teringat pasal SAYA BUKAN ATTENTION SEEKER

And u were the who ignite the title!

Oh hati.tlglah, mun nmpak kteng,buang jak junkies lam aty tok! tmasuk kitak!

Sekian. Xmaw sedeh!













Monday, 20 January 2014

Wake Me Up!


Salam

Its been a week after the first post in  2014
Life goes on really well
School life.study life (although kene ulang alik from Mersing to KL every month).
An obedient  daughter's life. A wife to b's life (ahaha), semuanya, Alhamdulillah stakat ni.
Starting this week,my school akan b fulfilled with many activities
Merentas desa,tugs saya sbg sorg warden smkn hectic.latihan rumah n hockey,etc-etc
Tapi, the most matter to me right now is pengakap's activities!
Some have been planned.Antaranya kursus radio amatur n Jambori d Terengganu.
As u knw,pengakap is my life,and saya rasa amat bangga mnjadi one of pengakap's teacher
in this school (sangat formal di sini)

Sangat busy.hanya mahu ini semua berlalu seperti tiada apa2.hope so!

Wake me up bila semua ni berakhir!

Untuk someone yg dekat tapi jauhh,
saya amat merindui awak!

:)

Song of the day, Wake Me Up by Avicci


Saya tujukan lagu ni khas untuk Encik Nas
*wakaka*
yg pagi ptg bertungkus lumus menghafal lirik lagu ni

Sunday, 12 January 2014

I wanna write again!

oh!
Saya mahu menulis semula..
Wanna write again
Rasa aty ni sama seperti ada kamu semasa saya menulis entry2 yang lepas

Tapi ada juga ralat dengan perasaan ini bila too much things harus dibuat
A part time master student
An English teacher di SM Sains Sultan Iskandar
Tones of works!

Hope ade lagi masa pasni to post anything kat blog yg tandus ni
Ahaha
Holaa 2014!
Holla great- things-to-be !
InshaAllah


:)

Wednesday, 10 October 2012

LIVE the LIFE ; YOGYA!

Its Actually,Yogyakarta!
or people call et as Jogja and they spell it as 'Yogya'

Indonesia,fer the...,well,xingat ke berapa kali
by air,its two times,last year i was  in Jakarta in May
tp,by water,i guess,bnyak kali ugak,tp sik penah ke darat,kat perairan sajork,masa follow
arwah ayah belayar dulu..ekeke.

Bagaimanakah ia terjadi?

Its actualy started dengan i tergesa2 ke ofis satu pagi,xsilap baru dua hari koje
Lewat,TERlewaat cz terlewat bangun!
Darn NF xkojutkan ai!
Nurul Farah is staying wif me sementara tunggu tesis siap,n we are sharing evrything,termasuk aty!ahaha
Masuk2 ofis tgk Dato' dh ade,smbil pusing2 krusi plak tu,saya dh gelabah masa tu,tp wat 'cool' jek.
Then Encik Mansor,the technician got in,cakap something sal this 'Jogja'.Owh,they  r goin to have conference in Indonesia,saya wat dekkk ja,wat xdga sambil wat keje,padahal pasang gak telinga.
Dato' asked me to buy few flight tickets fer his students,when suddenly,he said

'Aini,awak nk pegi?' ,'tp awak kna bentang,your own paper,a prosiding,tulis je prosiding sal tajuk thesis kamu'

And I was like 'errrr..'

Dato replied,'Belila tiket kat kamu sekali'

*pengsan kejap,have to write a prosiding,kelas master baru mula seminggu dah kna tulis prosiding,benda apa tuuu?haiyoooo~i googled like every nite just to collect all infos sal this thingy proceeding!upanya senang sajork,n Dato' pon ade showed me a few contohs!ekeke.klas ko Aini,syarat utk lulus master,is write n present proceeding d mana2 conference,u already got et! (ok,nek lif,tkan butang ,n lif nek sendiri).Ehehe.

Anddd here are some jogja sneak peak .......

sesampainya..Dato' Razaq.Tan Sri Aziz.Prof.Jalal.Me

Hollaaa #1

Holla #2

Universitas Kebangsaan Malaisiaa

Wif Faculty flags

Delegasi dari Malaysia

Dr.Ali n Me

Dr.ali n Me #presentation

Me during presentation! My very first time as a representative fer UKM, fer Malaysia!

them!

art street in Jogja

ICCIE, 2012

Ini pemilik sebenar sepanduk.ahaa